Tuesday, September 15, 2015

Summer Favorites | 2015


Herkese Merhaba,
Yazın bittiği gerçeğini kabullenerek, sizlerle bu yaz severek kullandığım favori ürünlerimi paylaşacağım. Hadi hemen başlayalım!

Hi Eveyone,
I'm accepting the fact that summer is over,  and I'll share with you my favorite products that I use this summer. Let's just get started!


Maybelline Color Sensational 162 Feel Pink 
Pembenin çok güzel bir tonu olmasının yanı sıra kokusunu ve yapısını çok beğendim. Normalde pembe renk ruj pek tercih etmesem de, yaz boyunca en çok kullandığım ruj oldu.

It's really great shade of pink and besides, I really liked its smell and texture. Normally, I don't prefer pink lipsticks, but during the summer I used this most.


Maybelline Color Tattoo - Pink Gold
Maybelline'in krem farlarını zaten çok severek kullanıyorum, bu rengi de yazın en tercih ettiğim oldu. Hem pratik hem de az miktarda uygulayınca pembe ışıltılar katıyor göz kapağınıza.

I was using the Maybelline's cream shadows already very fondly, and I prefer this color in summer. You can apply a small amount, it's very pratical, and it adss pink sparkles on your eyelids.


Revolution Ultra Sculpt & Contour Kit - Ultra Fair C01
Bir süredir böyle bir kontür kiti almak aklımdaydı. İngiltere'de Superdrug'da dolanırken bu markayı keşfettim. Diğer markalara oranla gerçekten fiyatları çok uygun ve ünlü makyaj malzemelerine eş değer gözüken bir çok ürünü barındıran bir marka. Sonuçtan çok memnun kaldım, resimden de anlayabileceğiniz gibi en çok bronzer ve allığı kullandım.

I was thinking about buying a contour kit for a while. When I was in England, I discovered a brand called Revolotion in Superdrug. Compared to other brands, prices are very affordable and the brand has many dupe products to the famous cosmetics. Overall I was very pleased, as well as you can see from the picture I used the most bronzer and blush.


Flormar 353 Oje
Aslında bu ojeyi sadece yaz favorilerim altında değerlendirerek haksızlık yapıyor olabilirim. Her daim severek kullandığım favori rengim aslında. Fakat bu yaz canlı renklerden ziyade çoğunlukla bunu kullandığımı fark ettim.

In fact, this just might be doing injustice to evaluate this nailpolish under my summer favorites. Actually, this is my all-time favorite color. But this summer, I noticed I use it rather than vivid colors.


Loreal Sunkiss Renk Açıcı Jel
'Acaba işe yarar mı?' önyargıma rağmen aldığım, sonradan sonucundan da gayet memnun kaldığım bir ürün oldu. Saçlarım nemliyken ön kısımlarına uyguladım ve saç kurutma makinesiyle kuruttum. Saçım normalde koyu olmasına rağmen ilk fotoğraftan belki anlayabileceğiniz gibi gözle görülür bir değişiklik oldu. Ürünle ilgili önemli detaylardan biri de boyanmamış saçlar için olması.

'Wonder if it works?' Despite my prejudices I got, and I'm very pleased with the result .  I applied the product to the front of my hair and I dried it with a hairdryer. My hair is normally dark, although there was a visible change as maybe you can tell from the first photo. One of the important detail is the product is for undyed hair.


Pantene Argan Yağlı Elixir
Havuz, deniz, güneş derken saçlar çok çabuk kuruyabiliyor ve yıpranabiliyor. Bu yüzden plaj çantamdan dahi ayırmadığım bu üründen küçük bir miktarda alıp, nemliyken saçlarımın uçlarına uyguluyorum. Bu sayede saçımın dış etkenlerden yıpranmasını önlemeye yardımcı oldum.

Hair can dry out very quickly and can wear out because of the factors like pool, sea and sun. That's why I didn't even take this off from my beach bag. I take a small amount from it, and apply it to the ends of my hair when it's wet. In this way, I helped my hair to prevent the deterioration of the external factors.


Tangle Teezer
Bir çok blogger veya vloggerlardan muhakkak duymuşsunuzdur. 'Bir tarak ne kadar farklı olabilir ki?' diye de sorabilirsiniz. Haklısınız, çünkü başta bende aynı şekilde düşünüyordum. Fakat cidden farklıymış. Uzun ve gür saçlara sahibim ve tararken özellikle saçlarımın uçları yıpranabiliyor. Kullandığınız bakım ürünlerinin yanı sıra tarak seçiminiz de sağlıklı saçlar için önemli bir etken. Saçı koparmadan kolayca açıyor.

You've certainly heard it from a lot of blogger or vlogger. 'How can a comb may be different?' you might ask. You're right, because at first I was thinking the same way. But really, it was different. I have long and thick hair, especially the ends of my hair can wear out. Your choice of comb is an important factor as well as the care products that you use for healthy hair. Hair opens easily without breaking.


Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh
Yaz kokusu arayışındayken, bir çok kokuyu bir anda denemiş (Duty Free klasiği) artık ayırt edemeyecek duruma gelmişken en sonunda bu parfüm de karar kılmıştım. İyi ki de bunu seçmişim diyorum. Hafif, fresh bir yaz kokusu olmasına karşın kalıcılığı çok iyi, hatta başkaları tarafından fark edilebiliyor. Sırf ben değil, arkadaşlarım bile beğenmişken nasıl favorim olmasın?

I was searching a smell for summer. I've tried a lot (Duty Free classic), and eventually decided to this perfume, when I was no longer able to distinguish the smells. Good that I chosed it. It's light and fresh and also it can even be noticed by others. What else can I want?


Neutrogena Deep Moisture Body Lotion
Kuru bir cilde sahibim. Cildimin nem dengesini korumak adına sık sık nemlendirmem gerekiyor. El kreminden çok memnun kaldığım için Neutrogena'nın vücut losyonunu almıştım. Yoğun yapılı ve gerçekten uzun süreli nemlendirme sağlıyor.

I have dry skin. To protect the skin's moisture balance I need to moisturize frequently. I bought the Neutrogena body lotion, because I'm very satisfied with its hand cream. It provides a really long-lasting hydration.


İngiltere'deyken bir vintage dükkanında gezerken ilk olarak gözlükler dikkatimi çekmişti ve bir çok model denemiştim. Sonrasında bunda karar kıldım ve yaz boyu gözümden çıkmadı. Aslında gözlük vintage değil, vintage modellerin replikalarını yapmışlar. Bu da onlardan biriydi.

While I was visiting a vintage shop in UK, sunglasses drew my first attention and I tried lots of models. Then I made a decision and never take it off since. Actually, it's not vintage, they made replicas of vintage models, and this was one of them.


Bucket Bag - Mango
Modayı takip etseniz de etmeseniz de mutlaka fark etmişsinizdir. Mansur Gavriel'in o meşhur bucket baglerinden sonra moda dünyası alt üst oldu. Çoğu yerde geldiği gibi tükendi. Bunun sonucunda bir çok mağaza da bu tip çanta üretmeye başladı. Ben de en beğendiğimi Mango'da buldum. Rengi itibariyle de bir çok kombinime uyduğundan bu yazın favori çantası oldu.

Even if you follow the fashion or not, you probably have noticed. After Mansur Gavriel's famous bucket bag, fashion world was turned upside down. In most places, it sold out. As a result, stores began to produce bags like this. I found one at Mango. It's color was very suitable for my clothes and also summer.


Bu yaz en çok dinlediğim şarkılar sırasıyla,
This summer I listened these songs a lot! Respectively,
--> Runaway (U & I) - Galantis
--> Undress Rehearsal - Timeflies
--> Her Şey Bitmedi Bitemez - Gökçe
--> Marvin Gaye (feat. Meghan Trainor) - Charlie Puth

2 comments:

  1. Sanırım o taraktan bende alacağımm daha fazla dayanamicam ;))))

    Favoriler konulu postlara bayılıyorummmmm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerçekten methedildiği kadar varmış, deneyince anlıyor insan. Kesinlikle almalısınız tavsiye ederim :) İlk favoriler postumdu. Bu tarz postları sevdiğinizi öğrendiğime sevindim, devamı gelicek :)

      Delete